— Grøn omstilling, Klima og energi

EL: Det kræver et vildt pokeransigt at fremlægge så dårlig en klimaplan

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper er skuffet over regeringens klimaudspil. Planen er ikke ambitiøs, og særligt manglende håndfaste mål og krav til landbruget glimter ved sit fravær.

Pernille Skipper siger:

– Det her er ikke en ambitiøs plan. Det er det absolutte minimum, som regeringen kan slippe afsted med over for EU. Det kræver et vildt pokeransigt rent faktisk at fremlægge så dårlig en plan, og særligt dagen efter FN’s klimapanel nærmest panisk har kaldt til handling.

– Regeringen har brugt tre år på at undergrave den danske klimaindsats og kører nu en grøn charmeoffensiv op til valget. Først gjorde de elbilerne dyrere, og nu kommer de så med en kommission, der kan sidde og tænke over sagerne. Det nytter jo ingenting.

– Vi skal pinedød have en bindende klimalov med målsætninger, som rent faktisk følger anbefalingerne fra FN’s klimapanel i stedet for bare at udskyde de svære beslutninger. Det vil sikre den grønne omstilling, også når det ikke er valgår.

– Hvis der er nogen, der til gengæld ikke er skuffede, så er det landbruget. De går nærmest helt fri, også selvom klimabelastningen med de mange, mange husdyr er helt i top sammenlignet med andre sektorer. Det er en pinlig omgang.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer