— Ligestilling, køn og seksualitet

Konference om voldtægtslovgivning på Christiansborg onsdag

Enhedslisten og Amnesty International afholder konference om voldtægtslovgivningen i Danmark onsdag den 24. oktober 2018 kl. 12-16 i Fællessalen på Christiansborg. Med oplæg fra aktivister, voldtægtsoverlevere, politikere og juridiske eksperter fra både Danmark, Sverige og England sætter vi samtykke til debat på Christiansborg.

Pernille Skipper siger:

  • Sex uden samtykke er ikke sex. Det er voldtægt. Punktum. Det afspejler vores lovgivning ikke i dag. Der er simpelthen voldtægtsforbrydere, der går fri.
  • Samtykke er vigtigt, fordi lovgivningen i dag efterlader alt for mange ofre for voldtægt uden beskyttelse. Faktisk lægger vi ansvaret for forbrydelsen over på offeret ved at fokusere på, hvad hun gjorde, hvor meget hun strittede imod, og hvor tydeligt hun sagde fra.
  • Samtykkespørgsmålet er en hjertesag for Enhedslisten og har været det længe. Derfor er vi også meget tilfredse med, at så mange både partier og ministre er positive og deltager i konferencen. Men de skal selvfølgelig også sætte handling bag ordene.

 

Baggrund

Enhedslistens beslutningsforslag om samtykkebaseret voldtægtslovgivning førstebehandles 13. november 2018. Forslaget kan læses her: https://www.ft.dk/samling/20181/beslutningsforslag/B12/som_fremsat.htm

På konferencen deltager bl.a. Kumi Naidoo, Generalsekretær for Amnesty International, ligestillingsministeren og justitsministeren, samt eksperter fra både Sverige og England.

Program og information om konferencen kan findes her: https://amnesty.dk/nyhedsliste/2018/samtykkelovgivning

Alle nyheder
Ø
X