— Arbejdsmarked

Skandaløst, hvis Arbejdstilsynet lader sig påvirke af lobbyist

Arbejdstilsynet ændrede holdning til muligt kræftfremkaldende stof, mineraluld. Rockwool, der er storproducent af mineraluldsprodukter, kæmper imod, at potentielt kræftfremkaldende mineraluld kommer på myndighedernes kræftliste. Nu er Arbejdstilsynet vendt 180 grader i sagen. Det fremgår af en artikel i Fagbladet.

Christian Juhl, Enhedslistens arbejdsmiljøordfører siger:

– Det ligner en grim lobbysag. Det er særdeles alvorligt og uacceptabelt, hvis Arbejdstilsynet lader sig påvirke af producenter, til skade for arbejdsmiljø og sikkerhed.

– Arbejdstilsynet skal altid lade usikkerheden komme medarbejdernes liv og helbred til gode. Arbejdsmiljøloven er en arbejderbeskyttelseslov – ikke en lov der deler sol og vind lige mellem liv &helbred og producentinteresser.

– Ovenpå skandalesagen med det fremkaldende stof, Krom-6, er der brug for at vi hurtigt får ministerens holdning til sagen. Jeg har derfor kaldt ministeren i et hastesamråd i beskæftigelsesudvalget, så han kan redegøre for Arbejdstilsynets stillingtagen i denne kontroversielle sag.

Fagbladets omtale af mineraluldsagen her

Alle nyheder