— Arbejdsmarked, Socialpolitik

EL: Rapport om fattigdom er wake-up call til Lars Løkke og Mette Frederiksen

Enhedslisten er oprørt over rapport der viser, at mere end 8 % af befolkningen ikke har råd til ordentlig mad, eller mad nok. Det skal ministeren i samråd om. Enhedslisten kræver også, at Mette Frederiksen melder sig in i kampen mod fattigdom.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

– Denne rapport er et wake-up call til de skiftende regeringer, der de sidste 7-8 år har skåret i dagpenge, efterløn, sygedagpenge, førtidspension, fleksjob og kontanthjælp. 8,4 % af befolkningen har ”usikker eller meget usikker” adgang til fødevarer – dvs. ikke penge nok til ordentlig mad, eller til mad nok! Jeg er enig med rapportens forfattere i, at det tegner et billede af et Danmark på vej mod absolut fattigdom.

– Vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen efter denne rapport blive ved med at påstå, at der ikke er fattigdom i Danmark, og at hans fattigdomsydelser sikrer adgang til arbejdsmarkedet og en god levefod, for dem, der bliver ramt? Det skal han svare på i et samråd. Her skal han også forholde sig til, hvad han vil gøre ved det. Vil han virkelig fastholde, at de endnu lavere ydelser, som regeringen og Dansk Folkeparti netop har gennemført, er svaret på det?

– Rapporten er også et wake-up call til Mette Frederiksen. Manglen på sund mad og mad nok rammer især børnefamilier og enlige forsørgere. Hvis hun vil være ”børnenes statsminister” skal hun nu og her melde sig ind i kampen mod fattigdom og forpligte sig til at afskaffe kontanthjælpsloft, integrationsydelse og 225 timers regel. Men det er kun første skridt. Rapportens data er indsamlet i 2015, efter RSSF-reformerne og før regeringen og DF genindførte fattigdomsydelserne. Det haster virkelig! De fattige kan ikke købe mad for en ydelseskommission!

Alle nyheder