— Arbejdsmarked, Velfærd

Skipper til S: Opsig velfærdsforliget, før det er for sent

Regeringspartierne, DF og Radikale mener ikke, at der kan gennemføres forslag om differentieret pensionsalder uden om velfærdsforliget. Det skriver Ritzau. Enhedslistens Pernille Skipper opfordrer på det kraftigste socialdemokraterne til at handle i tide og træde ud af forliget, så et nyt flertal kan gennemføre bedre forhold for nedslidte og mere retfærdige pensionsregler.

Pernille Skipper siger:

– Det er helt tydeligt med meldingen fra regeringspartierne, DF og Radikale i dag, at uret tikker, og det er meget alvorligt. Hvis socialdemokraterne ikke får taget sig selv i kraven og forlader forliget før valget, risikerer vi, at vi heller intet kan gøre efter valget – heller ikke, selvom der skulle være flertal for det.

– Allerede i dag oplever rigtig mange, hvordan kroppen eller sindet sætter ud. Mange af dem, der har været på arbejdsmarkedet, siden de var meget unge, er også dem, der tidligst oplever, at der ikke er mere at give af. Samtidig stiger pensionsalderen hele tiden som følge af det såkaldte velfærdsforlig, og det har konsekvenser. Det betyder, at en 18-årig lærling i dag kan se frem til at arbejde, til hun er 75 år. Det er helt utænkeligt for rigtig mange.

– Vi vil først og fremmest forsøge at stoppe den stigende pensionsalder. Men vi vil selvfølgelig også rigtig gerne forhandle om løsninger, som kan gøre noget godt for de grupper, der er hårdest ramt, som socialdemokraterne siger, at de vil. Begge dele er åbenbart betinget af, at socialdemokraterne ikke er bundet af forliget. Hvis de mener det, når de siger, at de vil gøre noget, må de opsige forliget.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer