— Udland

Red atomaftalen og lad krigsskibene blive hjemme

Forud for møde i Udenrigspolitisk nævn torsdag d. 29. opfordrer Eva Flyvholm til, at regeringen sætter alle kræfter ind på at redde atomnedrustningsaftalen med Iran, og lader være med at sende danske krigsskibe til Hormuz-strædet.

– Vi står midt i et storpolitisk spændingsfelt, hvor der er brug for forudseenhed og is i maven. Europæisk superdiplomati skabte atomnedrustningsaftalen, lad os vise, at vi kan og vil gå videre ad den vej.

– Jeg håber, regeringen vil genoverveje den danske position, for det er ikke klogt at gå ombord med hverken Trump, briterne eller andre i en militær aktion i Hormuz-strædet. Der er alt for stor risiko for, at det optrapper situationen og rykker os længere væk fra de politiske løsninger som er helt nødvendige.

Alle nyheder