— Grøn omstilling, Klima og energi

EL om regeringens klimaudspil: En badebillet til industrien

Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til de første klimahandleplaner, og hos Enhedslisten bliver regeringens forslag mødt med både utålmodighed og skepsis. Enhedslistens klimaordfører Mai Villadsen understreger, at hvis dét, regeringen har lagt frem i dag, er det mest ambitiøse, den kunne nå frem til, så er udsigterne til at nå 70 pct. i 2030 lange.

Enhedslisten klimaordfører, Mai Villadsen, siger:

  • Regeringen er direkte berøringsangst over at stille industrien til ansvar for dens klimabelastning. I stedet for at bede industrien betale sin del af regningen, lægger regeringen op til, at de største forurenere får en badebillet. Klimakrisen kræver, at vi fra politisk side tør træffe de svære valg, og det kan jeg ikke se, at regeringen gør i sit udspil.
  • Når de CO2-afgifter, som for eksempel Klimarådet har foreslået, er taget helt ud af regeringens planer, så risikerer vi, at regningen for klimakrisen rammer helt socialt skævt. Enhedslisten kræver, at de, der sviner mest, skal betale mest, så klimakrisen bliver løst på en socialt retfærdig måde.
  • Med de lave ambitioner, som regeringen spiller ud med nu, skubber vi bare puklen til de andre sektorer, vi senere skal forhandle. For mig at se er det tvingende nødvendigt, at vi får et ambitiøs delmål for 2025. Det skal sikre, at vi kommer ud af starthullerne. Regeringens udspil viser tydeligt, hvordan manglende delmål ender i klimanøl og gør det alt for nemt at skyde de svære beslutninger.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo