— Klima og energi, Trafik

Enhedslisten kan ikke støtte luftfartsaftale uden grønne modkrav

 

Regeringen har valgt at indgå en luftfartsaftale, som bl.a. finder det vigtigere at flyve med halvtomme sæder end at flyve grønt. Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, undrer sig dybt over regeringens klimasvigt.

Henning Hyllested udtaler:

  • Den grønne omstilling bliver nødt til at gennemsyre al politik, og det er helt galimatias, at vi sidder og forhandler om den mest forurenende transportform uden et eneste reelt grønt tiltag. Som absolut minimum burde vi da kunne enes om industriens egne forslag til grøn omstilling, herunder krav om flere grønne brændstoffer, hvor sektoren selv har peget på, at 100 % elektrofuels i alle indenrigsfly er muligt i 2030.
  • Luftfartssektoren har selv peget på en række udmærkede grønne krav til fremtidens luftfart, men denne aftale indeholder ikke nogen reelle grønne modkrav for statsstøtte til flyvningen. Det er pinligt, at regeringen og dens støtter ikke engang er i stand til at lave en aftale, som bygger på flybranchens egne forslag.
  • Regeringen afviste at forpligte sig til, at vi i de senere forhandlinger om en klimaplan for hele transportområdet vil implementere sektorens egne forslag. Det tegner absolut ikke lovende for de kommende klimaforhandlinger, hvor transportsektoren skal levere mindst 5 mio. tons reduktion frem til 2030, hvis vi på nogen måde skal nå de 70 %
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo