— Retspolitik, Trafik

Enhedslisten deltager i aftalen om den skærpede indsats mod vanvidskørsel

I dag offentliggøres den aftale om skærpet indsats mod vanvidskørsel, som partierne på Christiansborg har forhandlet sig frem til. Også Enhedslisten deltager i aftalen, som indeholder markante strafskærpelser for vanvidskørsel.

Transportordfører fra Enhedslisten, Henning Hyllested, udtaler:

  • Vi har set lidt for mange tilfælde af vanvidskørsel, som har ført til tragiske dødsfald og lemlæstelse af uskyldige mennesker. Bilen er en dræbermaskine, når der køres med 150 km/t eller gennem byen. De tåber og bøller, der kører fuldstændig hensynsløs på denne måde er tilsyneladende uden for pædagogisk rækkefølge.
  • Derfor er det vigtigt at få sat ind imod bøllerne og fjernet dem fra gaden – dels ved at give adgang til at konfiskere bilen, men også gennem markant hårdere straffe til gerningsmændene – især i de tilfælde, hvor uskyldige mennesker slås ihjel.
  • Jeg er også glad for den del af aftalen, der giver leasingselskaber, udlejningsselskaber og delebilsselskaber mulighed for at sikre sig, at deres respektive biler ikke vil blive brugt til vanvidskørsel.
Alle nyheder