— Enhedslisten, Om Enhedslisten

Pelle Dragsted er ny politisk ordfører i Enhedslisten

Enhedslistens folketingsgruppe har netop valgt Pelle Dragsted som ny politisk ordfører. Han overtager posten fra Mai Villadsen, der ikke genopstiller ved næste valg på grund af partiets rotationsprincip.

Enhedslisten får i dag ny politisk ordfører. Pelle Dragsted, som indtil nu har været partiets ordfører for finans, erhverv, bolig, it og demokrati, tager over efter Mai Villadsen. Hun fortsætter som medlem af Enhedslistens folketingsgruppe.

Pelle Dragsted siger:

– Jeg vil gerne sende et kæmpe stort tak til Mai Villadsen for hendes store indsats de seneste år. Hun har stået i spidsen for vores parti i en sindssyg vigtig og udfordrende tid. Med hende ved roret har vi kæmpet os til en samtykkelov, til minimumsnormeringer i daginstitutionerne, gratis tandlæge til de unge og en ny klimalov – bare for at nævne nogle få eksempler. Jeg er stolt over, at jeg skal føre stafetten videre sammen med resten af partiet.

– Jeg går til opgaven som ny politisk ordfører med stor ydmyghed, for Enhedslisten står overfor en ekstremt stor og vigtig opgave. Vi skal vise, at der absolut ikke er nogen nødvendighed i at føre en politik, der gør de rigeste endnu rigere, mens man skærer dybt i vores velfærd og afskaffer fridage og øger pensionsalderen. Det er politiske valg. Og vi kan vælge noget andet. Men det kræver, at venstrefløjen får endnu stærkere opbakning.

– Klimakrisen er vor tids største udfordring. Det er helt afgørende, at venstrefløjen viser, at der ikke er nogen modsætning mellem klimahandling og social retfærdighed. Det er dybt uansvarligt, når Mette Frederiksen forsøger at bruger hensynet til lighed og social retfærdighed til at bremse den grønne omstilling. For det er en falsk modsætning: Vi kan sagtens gennemføre en hurtig grøn omstilling på en social retfærdig måde.

– Enhedslisten og resten af venstrefløjen skal vise, at vi er et politisk alternativ, der kan skabe mere frihed og tryghed for almindelige mennesker. Venstrefløjen til venstre for S står jo historisk stærkt, og tilsammen er vi større end S. Derfor er jeg overbevist om, at vi kan vende udviklingen, og jeg ser frem til sammen med resten af partiet at kæmpe for, at regeringens levetid bliver kort, så vi kan genskabe et trygt og solidarisk velfærdssamfund.

Mai Villadsen siger:

– Tusind tak for den tillid, jeg har mærket i den tid, jeg har været politisk ordfører for Enhedslisten. Der findes ikke noget større privilegie end at kæmpe for klimaet og velfærden sammen med de bedste medlemmer og aktive i hele Danmark.

– Nu er det Pelle Dragsteds tur til at stå i spidsen for vores fantastiske parti. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kunne forestille mig nogen, der er bedre til at løfte opgaven. Tillykke med valget til Pelle Dragsted, han bliver helt fænomenal.

Fakta om Pelle Dragsted

  • Pelle Dragsted er født 13. april 1975. Han blev første gang i 2015 valgt ind i Folketinget for Enhedslisten og fungerede som partiets finans- og økonomiordfører indtil 2019.
  • Efter en periode udenfor Folketinget som konsekvens af Enhedslistens rotationsprincip blev han i 2022 igen valgt til Folketinget med 14.129 personlige stemmer – det højeste antal personlige stemmer blandt partiets kandidater.
  • I 2021 skrev Pelle Dragsted bogen ”Nordisk Socialisme”, der modtog rosende anmeldelser og indbragte ham N.F.S. Grundtvigs Pris for hans insisteren på lighed mellem mennesker.
  • Pelle Dragsted har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper, som arbejdsmand og som politisk rådgiver. Han har en bachelor i historie og spansk med efteruddannelse inden for retorik og kommunikation.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74


Download: Logoer