Stop skolelukninger

Kommunalreformen har ti års fødselsdag i år. I den periode er der lukket over 300 lokale folkeskoler, især i landdistrikterne. Skolelukningerne har en lang række negative konsekvenser for små lokalsamfund i form af blandt andet fraflyting, faldende huspriser og problemer med at tiltrække børnefamilier til lokalområdet. I Enhedslisten arbejder vi både lokalt og landspolitisk på at stoppe skolepukningerne – fordi skolen er så afgørende for de små lokalsamfund.

Kommunalreformen har i høj grad betydet mindre lokalt demokrati. Desværre betyder det også, at der bliver truffet centrale beslutninger om skolelukninger hen over hovedet på de små lokalsamfund. Her har den lokale folkeskole traditionelt været et naturligt samlingspunkt og betydet lokale arbejdspladser. I dag bliver børnene kørt i bus til forskellige skoler lang væk fra hjemegnen. Det er ikke bare ærgerligt for børnene, det er også med til at undergrave det lokale fællesskab, og det gør det stort set umuligt at tiltrække nye børnefamilier.

– Jakob Sølvhøj, folkeskoleordfører

Fakta:

Mens der i 2006 var 1.598 folkeskoler, var tallet 1.289 i 2016. Antallet af nye friskoler er meget langt fra antallet af lukkede folkeskoler. I den tiårige periode siden kommunalreformen er 309 folkeskoler blevet lukket. Antallet af fri- og privatskoler dog kun vokset med 59 skoler.

Alle kampagner

Støt Enhedslisten i kampen for en folkeskole med plads til alle.

Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer