Tåbelig og uansvarlig gaveregn over aktionærerne

Regeringenens erhvervsudspil er dyrt. Det øger uligheden. Og det løser ikke afgørende problemer for små selvstændige og erhvervsdrivende. Sådan lyder det fra Enhedslistens erhvervsordfører, Pelle Dragsted.

– Efter tirsdag at have præsenteret en historisk ulighedsskabende skattereform fortsætter regeringen i dag med milliardgaver til aktionærerne. Endnu en mer-vil ha´ mer-reform, der vil gøre forskellene i Danmark endnu større og brænde penge af, som kunne have været brugt til vores ældrepleje og børnehaver.

– Forslaget om en aktiesparekonto risikerer at medføre store provenutab uden at gøre nogen forskel på investeringsniveauet, fordi aktieinvestorer bare vil flytte deres aktieportefølje ind på aktiesparekontoen og dermed blive beskattet meget lavere af deres afkast.

– Regeringen foreslår også en voldsom forhøjelse af progressionsgrænsen for beskatningen af aktieindkomst. Det vil primært gavne dem, der har de største aktieinvesteringer.

– Det er i forvejen meget mærkeligt, at man betaler højere skat af hårdt arbejde end af arbejdsfrie indkomster fra spekulation og investeringer. Nu vil regeringen skrue op for den skævhed. Vi burde gå den anden vej og beskatte de arbejdsfrie indkomster på samme niveau som arbejdsindkomster.

– Regeringens udspil gør ingen positiv forskel for Danmarks mange små selvstændige erhvervsdrivende. Det, de har brug for, er regel-forenklinger, og at skattemyndigheder og offentlige myndigheder fungerer og er til at komme i kontakt med. Og ligestilling med lønmodtagere ift. barsel, dagpenge og social sikring.

– Enhedslisten vil senere på året fremlægge et erhvervsudspil, der skal forbedre vilkårene for de mange små selvstændige, som desværre ofte overses, når der skal føres erhvervspolitik i Danmark.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer