EL: Skadeligt, at Regeringen har udelukket partier fra forskningsaftale

Sædvanligvis laves en bred politisk aftale om forskningsreserven, hvor alle partier er med, men den tradition har Regeringen brudt i år og udelukket både Enhedslisten og Alternativet fra at deltage i forhandlingerne.

  • Vi ville meget gerne have deltaget i forskningsforhandlingerne, som vi plejer. Men i år forhindrede Søren Pind os i at få adgang til forhandlingsbordet. At hverken Enhedslisten eller Alternativet har haft mulighed for at sætte aftryk på aftalen, er absurd i betragtning af, at vi netop er nogle af de partier, der lægger allermest vægt på forskning og uddannelse.
  • Det er rigtig skidt at udelukke partier, fordi det giver et usikkert fundament for Danmarks fremtidige forskning, hvis det kun er de partier, som en siddende regering har lyst til at forhandle med, der bliver inviteret. Det ligner et uskønt soloridt fra sheriffen at bryde med en god dansk tradition om brede aftaler på forskningsområdet.
  • Det er også helt igennem unødvendigt at udelukke os fra forhandlingerne, fordi vi støtter prioriteringerne af bl.a. grøn forskning og gennem mange år har arbejdet for forskning i dynamiske effekter af velfærd, som der nu bliver sat penge af til.
  • Endelig skal vi ikke glemme, at den siddende regering har skåret voldsomt ned på forskning – og selv om de kommer med en lille bodsgang i år, er niveauet stadig alt for lavt. Måske er det det ministeren ikke har ønsket at diskutere, men det er simpelthen for ringe.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer