EL: Ordnede forhold for plejefamilier

Det stigende antal af børn, der anbringes i plejefamilier betyder, at flere og flere plejefamilier modtager børn og unge med meget komplekse problemstillinger. Derfor ønsker Enhedslisten, at plejefamilierne får langt bedre vilkår, end de har i dag.

Jesper Kiel, socialordfører:

  • Plejefamilierne varetager en meget vigtigt opgave, og derfor mener vi også, at de har krav på ordnede forhold. Men i øjeblikket ønsker Kommunernes Landsforening (KL)  ikke at indgå en aftale. Derfor vil jeg gerne opfordre hver enkelt kommune til at lægge pres på KL, så vi kan få en aftale på plads. Ordentlige forhold for plejefamilier er helt nødvendige for at kunne sikre udsatte børn og unge de bedste muligheder i livet.
  • Konkret foreslår Enhedslisten, at plejefamilierne får ret til mere uddannelse, efteruddannelse og supervision, så der er bedre løbende kontakt til plejefamilierne.
  • I det hele taget mener Enhedslisten, at plejefamilier bør sikres overenskomstlignende forhold med ret til pension, kompetenceudvikling, tre måneders opsigelse samt beskyttelse mod pludselige ændringer i plejefamiliernes arbejdsforhold.
  • Flere og flere børn og unge anbringes i plejefamilier frem for på døgninstitutioner. Udsatte børn, der vokser op i familier med misbrug, overgreb, vold og andre sociale problemer, har krav på samfundets hjælp og omsorg. Det betyder, at børn og unge i nogle tilfælde må anbringes i plejefamilier. Enhedslisten frygter, at denne anbringelsesform nogle steder bruges som en spareøvelse på grund af kommunernes pressede økonomi.
  • Jeg er meget bekymret for, at børn og unge bliver taget som gidsler. Anbringelse hos en plejefamilie skal være det bedste for barnet og ikke en spareøvelse, hvor kommunerne blot vælger den billigste løsning og presser plejefamiliernes forhold helt i bund!
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer