— Forsvar og internationalt

Anholdt syrisk kurdisk leder skulle tirsdag have besøgt folketinget

Den syrisk kurdiske leder Salih Muslim er i dag blevet anholdt af de tjekkiske myndigheder i Prag på anmodning fra den tyrkiske regering.

Salih Muslim fra det syrisk kurdiske PYD-parti skulle i dag være landet i København, hvor han tirsdag skal besøge Folketingets udenrigsudvalg for at drøfte kampen mod Islamisk Stat og den tyrkiske invasion af Afrin-området i Syrien.

Det pro-kurdiske PYD-parti udgør en central del af Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der er Danmarks allierede i kampen mod Islamisk Stat i Syrien. SDF har befriet byen Raqqa og store dele af det nordlige og østlige Syrien fra Islamisk Stat og Assad-regimet.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kritiserer anholdelsen og opfordrer udenrigsministeren til at arbejde for Salih Muslims løsladelse.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– De syriske kurdere har ledt an i kampen mod Islamisk Stat. Det er helt uacceptabelt at det er lykkedes den tyrkiske præsident Erdogan i at få den kurdiske leder anholdt i Tjekkiet. Erdogans undertrykkelse skal ikke sprede sig til Europa. Tværtimod bør udenrigsministeren sige klart fra og bakke op om vores allierede i kampen mod Islamisk Stat.

– Salih Muslim skal efter planen tirsdag besøge folketingets udenrigsudvalg for at informere om kampen mod Islamisk Stat og den tyrkiske invasion af Afrin-området i Syrien. Det kan ikke være rigtigt at Erdogan skal lykkedes i at forhindre at vi i Folketinget kan mødes med vores allierede i kampen mod Islamisk Stat.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer