— Arbejdsmarked, Socialpolitik

Fattigdomsreformer bringer ikke flere i arbejde     

Kontanthjælpsreform og 225 timers regel fattiggør tusindvis af børnefamilier, men bringer ikke flere i arbejde. Ifølge en ny analyse fra Beskæftigelsesministeriet er der kommet 600 flere i arbejde, men analysen kan ikke dokumentere, at det skyldes reformen. Enhedslisten mener, det er en hån mod de mange tusinde mennesker, ikke mindst børn, der bliver ramt, og trækker ministeren i samråd.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, siger:

– Ministerens ”effektanalyse” bekræfter nu det, som Enhedslisten hele tiden har sagt. Det eneste, der kommer ud af fattigdomsydelserne, er øget fattigdom, især øget børnefattigdom. Det er en ren tilståelsessag. Det gennemsnitlige kontanthjælpsforløb er forkortet fra 1 år og 6 dage til 1 år og 2 dage svarende til, at 600 fuldtidspersoner er kommet i arbejde. Men 60.000, heraf flest børn, er blevet ramt af reglerne. Og så er det oven i købet ren fantasi. Der ingen dokumentation for, at det skyldes de hårdhændede regler.

– Jeg synes, det er en hån over for de mange tusinde mennesker, ikke mindst børn, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen. Den nøgne sandhed er jo, at der er flere børn end voksne der rammes af disse regler, som er indført under påskud af, at det skal kunne betale sig at arbejde, og at flere kommer i job. Det har er og bliver en elendig undskyldning for at at fattiggøre arbejdsløse og syge mennesker, så der kan blive råd til skattelettelser, og for at presse mindstelønnen.

– Jeg havde for nylig ministeren i samråd for at få ham til at indrømme, at han ikke kan dokumentere sine evindelige påstande om, at fattigdomsydelserne fører til, at flere kommer i arbejde. Det ville han ikke, selvom han skriftligt har erkendt, at det kan han faktisk ikke. Men vent og se, sagde han, snart kommer ”effektanalysen”. Det gjorde den så, og nu kan vi endnu engang se, at kejseren ikke har noget tøj på. Jeg bliver nødt til at indkalde ham i samråd og udstille hans bedrag en gang mere.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer