— Arbejdsmarked

Partier uden for regeringen skal stå sammen mod ensidigt regeringsindgreb

Enhedslisten gør klar til at bakke de offentligt ansatte op i en storkonflikt og opfordrer alle partierne uden for regeringen til allerede nu at love, at de ikke vil lægge stemmer til et regeringsindgreb på arbejdsgivernes præmisser.

Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper siger:

  • Når Sophie Løhde varsler lockout, er det en voldsom eskalering. Jeg vil opfordre alle til at give pædagogen i børnehaven, skolelæreren, eller hvem de nu møder på deres vej, et ekstra kram eller et klap på skulderen, så de ved, at der er mange, der er med dem. Når de offentligt ansatte slås for bedre løn- og arbejdsvilkår, slås de faktisk for vores alle sammens velfærd. De er velfærdens helte, deres arbejde er uundværligt, og hver eneste dag knokler de for os alle sammen.
  • Jeg tror, at rigtig mange offentligt ansatte er bange for, at det skal gå dem, som det gik lærerne i 2013, da de blev kørt over af regeringen og KL. De frygter nok, at der i forvejen er planlagt et regeringsindgreb helt og holdent på arbejdsgivernes præmisser, og så er de jo nærmest chanceløse fra starten. Derfor lover vi i Enhedslisten nu – og vi opfordrer alle partier uden for regeringen til at gøre det samme – at vi ikke lægger stemmer til sådan en omgang fusk og lusk, som det skete i 2013.
  • Enhedslisten mener, at de offentligt ansatte skal have en fair chance ved forhandlingsbordet. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Radikale stemte alle for et regeringsindgreb over for lærerne i 2013, som på ingen måde imødekom de ansattes holdninger og synspunkter. Det efterlod dem chanceløse. Hvis de offentligt ansatte skal have modet til at gå ind i den her konflikt, skal de vide, at det ikke sker igen. Så det er nu, at Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl, Pia Olsen Dyhr og Morten Østergaard skal melde klart ud.
Alle nyheder