— Forsvar og internationalt

Træk ambassadøren hjem fra Israel

Israelsk militær dræbte mandag flere end 50 palæstinensere og sårede over 1.200, der demonstrerede mod åbningen af den amerikanske ambassade i Jerusalem. Mandag var 70-årsdagen for staten Israels oprettelse og dermed også 70-årsdagen for den etniske udrensning af mere end 760.000 palæstinensere fra det israelske område og jævning af 400 landsbyer med jorden.

Christian Juhl, Enhedslistens udviklingsordfører, siger:

  • USA’s og Israels handlinger har de sidste døgn skabt det hidtil værste forhold mellem Israel og Palæstina, som meget lang til ud i fremtiden kan blokere for en fredelig løsning mellem de 2 parter.
  • Den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen, bør omgående trække sin ambassadør i Israel hjem i protest mod de israelske myndigheders brutale massakre overfor demonstrerende palæstinensere.
  • Den danske udenrigsminister bør bakke aktivt op bag kravet fra flertallet i FN’s sikkerhedsråd om en uafhængig undersøgelse af den brutale og dødbringende vold over for demonstranterne.
Alle nyheder