— Arbejdsmarked

Titusinder rammes af stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø – ministeren må handle

Højt arbejdstempo og stor arbejdsmængde skaber konflikt mellem arbejde og privatliv, viser ny undersøgelse. Dette og den stigende belastning i form af stress og psykosociale belastninger på arbejdspladsen skal stoppes. Derfor har Enhedslisten og SF kaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i samråd.

Christian Juhl, Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, siger:

  • Op mod 25.000 ansatte ringer hver morgen til deres arbejdsgiver og sygemelder sig på grund af stress og psykosociale belastninger på arbejde. Det er et uhyggeligt stort tal, som skal nedbringes.
  • Det er meget alvorligt for den enkelte medarbejder, og det koster et milliardbeløb for samfundet og virksomhederne.
  • FTF holdt 24. maj en meget velbesøgt konference på Christiansborg. Her fremlagde FTF 3 oplæg til forbedring af det forebyggende arbejde. Dem vil vi konfrontere ministeren med, ligesom vi vil erindre ham om, at ministeriets egen undersøgelse af, hvor langt regeringen og forligskredsen er kommet med det psykiske arbejdsmiljø. Tiden er inde til handling.
Alle nyheder