— Forsvar og internationalt

Danmark skal ikke være NATO-duks

Forud for topmøde lover Danmarks forsvarsminister, Claus Hjort, at lede NATO-styrker i Baltikum, og ministeren er forstående overfor Trumps krav om oprustning. Men det dur ikke, mener Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten.

  • Det er en farlig kurs at opruste med NATO-styrker i de baltiske lande. Det øger spændingerne, og et våbenkapløb langs den russiske grænse kan alt for let komme ud af kontrol. Det bør Danmark ikke stå i spidsen for.
  • I stedet for at lave gavelister til Trump og NATO bør Danmark komme med et bud på stabilisering og nedrustning af konflikten med Rusland. Vi bør desuden styrke samarbejdet med de andre nordiske lande, der lige som os har en særlig interesse i et trygt Østersø-område.
  • Det er ikke rart at opleve, hvordan Trump helt uden hæmninger blander sig i dansk udenrigspolitik og presser på for skyhøje militærudgifter og indkøb af endnu flere våben fra USA.
  • Der er brug for at sætte foden ned og sige: Nej, Danmark og de øvrige europæiske lande bruger sgu ikke for lidt på militær. Det er USA, der har et ekstremt overforbrug og en alt for magtfuld militær-industri, og det skal ikke være målestokken for alle.
Alle nyheder