— Forsvar og internationalt

Frigiv arresteret dansk statsborger i Israel

Israelsk militær har arresteret den danske statsborger Mikkel Grüner ombord på skibet MS Kårstein, da det befandt sig 49 sømil fra Gaza. Skibet var på vej til Gaza med bl.a. medicin. Den israelske hær har bekræftet, at de har standset skibet og overført det til det israelske havn i Ashdod.

Christian Juhl, Enhedslistens udviklingsordfører, siger:

  • Det er i strid med international lov og søret at opbringe et skib i internationalt farvand og at arrestere danske og norske statsborgere på et skib i internationalt farvand.
  • Jeg har henvendt mig til den danske udenrigsminister Anders Samuelsen. Han må kræve, at Israel  øjeblikkeligt stopper det, som bedst kan kaldes en kapring i internationalt farvand.
  • Det er helt uacceptabelt, at fredelige aktivister, som protesterer mod Israels brutale og ulovlige blokade, bliver arresteret. Jeg forventer, at den danske regering siger tydeligt fra over for Israel.
  • Aktivisterne har en legitim ret til at protestere mod en ulovlig blokade, og Mikkel Grüner og de øvrige tilbageholdte, sammen med skibet,  må straks frigives.
  • Enhedslisten giver sin fulde solidaritet til palæstinensere, som lider under den israelsk besættelse af Vestbredden og blokade af Gaza.
Alle nyheder