— Forsvar og internationalt, Trafik

EL: Folketingets Grønlandsudvalg uvidende om Løkkes håndsrækning til grønlænderne

Det kommer fuldstændigt ud af den blå luft for Folketingets Grønlandsudvalg, at Lars Løkke Rasmussen vil investeringer massivt i 2 lufthavne i Grønland. Enhedslisten Grønlandsordfører, Christian Juhl, der pt. er i Grønland, mener, at Løkke forsøger at købe sig til afgørende indflydelse på grønlændernes lufthavns-investeringer. Ifølge Christian Juhl er Løkkes økonomiske håndsrækning et udtryk for komplet mangel på respekt over for grønlændernes politiske proces, og den direkte årsag til at den skrøbelige grønlandske regering er sprængt i stumper og stykker. Grønlænderne er nemlig slet ikke er færdig med at diskutere, om de overhovedet skal gennemføre den store investering.

Derfor vil Enhedslistens Grønlandsordfører, Christian Juhl nu indkalde Lars Løkke Rasmussen i samråd i Grønlandsudvalget for at få en forklaring på, hvorfor Løkke pludselig giver tilsagn om et større beløb.

Christian Juhl, Enhedslistens Grønlandsordfører, der pt. er i Grønland, siger:

–  Lars Løkke Rasmussen optræder som en hund i et spil kegler i Grønland. Grønland er midt i en debat om landet overhovedet skal udvide lufthavnene i Nuuk, Ilulissat. Og pludselig smider Løkke et tilsagn om et større beløb på bordet, der i den grad provokerer dele af den grønlandske befolkning.

– Det er fra Lars Løkke Rasmussens side manglende respekt for grønlændernes politiske proces og et kluntet forsøg på at føre udenrigspolitik. For Lars Løkke Rasmussen er det tilsyneladende vigtigere at forhindre, at grønlænderne måtte vælge andre investorer end danskerne i det mulige infrastruktur-investering. Danmark køber sig med aftalen afgørende indflydelse på investeringerne.

– Det er ikke noget økonomisk problem for Danmark at bidrage til lufthavns-investeringen, hvis Grønland er enige om det. Men det bør ske på en måde, der respekterer det grønlandske selvstyre, og så det ikke skaber fjender for Danmark i Grønland.

– Jeg ser frem til, at Lars Løkke Rasmussen vil forklare sige uhensigtsmæssige handlinger i Folketingets Grønlandsudvalg. Også for os, der i Danmark arbejder med Grønland, kommer hans lufthavnsinvestering som et lyn fra en klar himmel.

 

For yderligere kommentarer ring til Christian Juhl: 61 62 50 98

Alle nyheder