— Skat og finans

EL kalder minister i samråd: De blå partier ødelægger skatteforvaltningen – igen

Berlingske bringer i morgen historien om, at skatteforvaltningen er endnu engang ved at blive pulveriseret af omstruktureringer. Denne gang i forbindelse med oprettelse af de syv nye styrelser i skatteforvaltningen.

Det er essensen af det nødråb, som tillidsfolk fra hele landet i Dansk Told & Skatteforbund er kommet med.

Ifølge tillidsmændene vil den nuværende retning for skatteforvaltningen medføre et ”massivt kompetencetab” og et ”stort produktionstab” og kalder den nuværende situation for ” endnu én i rækken af organisatoriske eksperimenter, som skatteadministrationen løbende har været udsat for gennem de seneste 30 år”. For Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, er udtalelsen både uhyggelig og skræmmende læsning.

Rune Lund, Enhedslistens skatteordfører, vil derfor indkalde Karsten Lauritzen i samråd om nødråbet fra skattemedarbejderne.

Rune Lund siger:

– Det her er et nødråb fra skatteforvaltningens medarbejdere. Og det er et nødråb, der ikke må overhøres. Den borgerlige regering er igen, ligesom den gjorde det i nullerne, ved at smadre vores skatteforvaltning ved endnu en forhastet, dårlig planlagt og ringe gennemtænkt omstrukturering. Dette vil koste os som borgere store summer i mistede skatteindtægter. Så det er en voldsomt høj pris, vi kommer til at betale for regeringens rundflytningsiver. Det skylder Karsten Lauritzen en forklaring på.

– Det var Anders Fogh, Lars Løkke og Kristian Jensen, der i midten af nullerne stod i spidsen for at ødelægge skat med evindelige omstruktureringer, samtidig med at de sparede Skat i stykker. Nu har en blå regering igen gang i en omstrukturering, som er ved at pulverisere skatteforvaltningen, og som ifølge medarbejderne i øjeblikket medfører et massivt kompetencetab. Der findes ikke ord for, hvor deprimerende det er, at de blå partier tilsyneladende intet har lært af historien, men tværtimod er i fuld gang med at gentage fortidens katastrofale fejltagelser.

– Det kan være en god idé at lave omstruktureringer i skatteforvaltningen og placere arbejdspladser uden for de større byer. Men der bør ikke laves én eneste organisatorisk ændring i skatteforvaltningen, med mindre det har til formål at styrke vores skattevæsen. Vores skatteforvaltning må ikke blive en eksperimenterende legeplads for en regering, der gerne vil profilere sig på oprettelse af statslige arbejdspladser uden for de større byer.

Baggrund:
Læs udtalelse fra medarbejderne i Dansk Told & Skatteforbund her.

Alle nyheder