— Skat og finans, Velfærd

Pelle Dragsted langer hårdt ud af regeringens pilskæve skattelettelser

Enhedslisten er hårde kritikere af den skatteaftale som regeringen og højrefløjen netop har præsenteret. Den sikrer, at de rige i samfundet kan indkassere skattelettelser for milliarder, mens dem, der har allermindst, får nul kroner, lyder det fra Pelle Dragsted.

I dag præsenterede regeringen sammen med resten af højrefløjen en ny skatteaftale. Den indeholder skattelettelser for i alt ti milliarder kroner – penge som de danskere med den højeste løn får absolut mest gavn af.

– Det er en pilskæv og usolidarisk skatteaftale, som regeringen har lavet sammen med højrefløjen. Igen er det dem med de høje indtægter, der kan indkassere de absolut største skatterabatter. For eksempel får advokaten og direktøren 1.200 kroner om måneden med den nye aftale, mens SOSU’en og den butiksansatte må nøjes med 150-300 kroner. Det er jo fuldstændig skørt, lyder det fra Pelle Dragsted, der fortsætter:

– Dem der har allermindst i vores samfund – som folkepensionister, førtidspensionister, studerende, syge og arbejdsløse – får lige nøjagtig nul kroner. Det er ellers dem, der er ramt hårdest af inflationen, og som har mest brug for en hjælpende hånd.

Pelle Dragsted mener at skattelettelser særligt til de rige er en skæv prioritering:

– Som om det ikke er skidt nok, så er det ovenikøbet vores velfærd, der betaler prisen for de her skattelettelser. Rundt om i landet fyres sygeplejersker og SOSU’er, og kommunerne skærer i hjælpen til børn, ældre og handicappede. Man kunne have valgt at bruge pengene på at lukke de huller, men det har man valgt ikke at gøre. Det er en helt forkert vej for Danmark.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer