— Forsvar og internationalt

Dansk politiker nægtet adgang til retssag i Tyrkiet

I dag forsøgte Eva Flyvholm, MF for Enhedslisten, at komme ind i fængslet ved Ankara, for at observere retssagen mod Selahattin Demirtas, formand for det venstreorienterede parti HDP. Men den danske observatør blev nægtet adgang til retssagen. Eva Flyvholm rejste til Tyrkiet som repræsentant for Folketinget, hvor også andre parlamentarikere fra bl.a. Sverige og Tyskland var tilstede.

– Jeg fik ikke lov at komme ind, selv om jeg er parlamentsmedlem og retssagen burde være offentlig. Men det er vigtigt, at vi er her, for i Tyrkiet sidder over 40.000 mennesker som politiske fanger. Det er politikere, men også journalister, menneskerettighedsforkæmpere og andre der vil politisk forandring.

– Jeg er dybt bekymret for, hvordan det ser ud med menneskerettighederne i Tyrkiet. Det er hjerteskærende, at Demirtas, en politisk kollega, som jeg har mødt i Danmark, nu sidder fængslet og står til 142 år, for helt almindelige politiske aktiviteter, hvor han fx har kritiseret præsident Erdogan. Det er dybt uretfærdigt, og noget vi er nødt til at reagere på.

– Det bliver så tydeligt, når man står i kulden foran fængslet, at menneskerettigheder og demokrati er afgørende. Det er også derfor, jeg er her som repræsentant for Folketinget, fordi det vedkommer os allesammen.

Alle nyheder