— Forsvar og internationalt

Enhedslisten hasteindkalder udenrigsministeren om tyrkiske angreb i Syrien

Den amerikanske præsident Donald Trump har erklæret, at han vil trække de amerikanske tropper ud af Syrien, dette sker samtidig med, at Tyrkiets leder, Erdogan har sagt, at han står klar til at angribe de kurdiske områder. Det er dybt bekymrende for det kurdiske mindretal i området og svækkende for kampen mod IS. Derfor har Enhedslisten indkaldt udenrigsminister Anders Samuelsen til et hastemøde om, hvad Danmark kan gøre for at forhindre en yderligere forværrelse af situationen i regionen.

Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm udtaler:

  • Der er opstået en dybt bekymrende situation. Tyrkiets leder, Erdogan, står klar til at angribe og ødelægge de kurdiske områder i Syrien. Truslen om angreb kom, efter Trump forleden pludseligt meddelte, at han vil trække amerikanske styrker ud af området.
  • Det er forfærdeligt for de mænd, kvinder og børn, der risikerer at blive angrebet og dræbt af tyrkiske bomber og skud. Derfor vil det også være godt, at få FN ind på grænsen for at sikre den mod angreb og observere situationen. Men det er også en katastrofe for kampen mod IS, som vil blive voldsomt svækket, hvis de kurdiske styrker, der er vores vigtigste allierede, bliver ødelagt.
  • Vi har hasteindkaldt udenrigsministeren til møde i eftermiddag for at få svar på, hvad Danmark kan gøre for at standse en tyrkisk invasion. Vi vil bede ministeren tage initiativ til et hastemøde i NATO, for at standse Tyrkiets angrebsplaner. Kurderne i Syrien er vores vigtigste allierede i kampen mod IS, det er jo vanvittigt, hvis de bliver udsat for ødelæggende angreb, for så er der frit spil for IS og andre ekstremistiske grupper.
Alle nyheder
Ø
X