— Erhverv, Skat og finans, Sundhed og psykiatri

Skipper: Vildt at Løkke ikke nævner bankskandaler i nytårstalen

Årets ord er ’hvidvask’ og Danske Bank samt svindel med udbytteskat har kendetegnet 2018. Men det skulle man ikke tro, når man hører statsministerens nytårstale. Det siger noget om, hvad han går op i, og hvis interesser han plejer. Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, i en reaktion på nytårstalen, der også runder sygehusene og fattigdom.

Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, siger:

  • Løkke nævner ikke skandalerne i banksektoren med et eneste ord. Det er jo helt vildt. 2018 var året, hvor hvidvask-skandalen i Danske Bank væltede ud af skabet, og hvor det blev afsløret, at den økonomiske elite i bank- og finansverdenen systematisk har svindlet den danske og mange andre landes statskasser. Det lader han passere. Det siger virkelig noget om, hvis ve og vel han går op i.
  • Skattevæsenet er stadig ikke kommet sig over sidste gang, Løkke skulle lave strukturreform. Se hvor det har bragt os hen. Flere omorganiseringer og lange møder om strukturer er nok omtrent det sidste, de har brug for ude på sygehusene.
  • Det er simpelthen for nemt, når Løkke påstår, at der ikke kan ansættes flere, fordi der mangler sygeplejersker. Det gør der. Men virkeligheden er også hundredvis af fyrede sygeplejersker bare inden for de seneste måneder. For ikke at tale om sygeplejerskernes kollegaer – alle de fyrede sosu’er, lægesekretærer, portører og rengøringsmedarbejdere som også mangler. Regeringen har forårsaget kæmpe skader på vores sundhedsvæsen. Pengene følger nemlig ikke med, når der kommer flere ældre og flere patienter. Det er en regning, som Løkke ikke kan løbe fra.
  • Jeg fatter ikke, at statsministeren mod bedre vidende påstår, at Danmark skulle være så lige et land og taler om, hvordan fattigdommen er minimal, selvom tusindvis er sendt ud i fattigdom under hans vagt.
Alle nyheder