— Erhverv

Enhedslisten: Første slag om Radius er vundet

Socialdemokraterne og SF har i dag meddelt forligskredsen, at de ikke vil acceptere salg af Radius til en udenlandsk kapitalfond, og at Radius enten skal have statsligt majoritets-ejerskab eller ejes af forbrugerne.

Enhedslistens økonomi- og erhvervsordfører Pelle Dragsted, jubler over meldingen.

– Det er rigtig, rigtig gode nyheder. Jeg er meget glad. For det betyder, at det ser ud til, at vi nu har et flertal i folketinget mod at sælge vores elnet til udenlandske kapitalfonde, og for at denne kritiske infrastruktur skal være ejet af fællesskabet.

– SF og Socialdemokraterne fortjener ros for at lytte til de mange mennesker, som i den seneste tid har sagt klart nej til at privatisere vores el-net. Det viser at de nytter noget at presse på. Derfor er det også en sejr for demokratiet.

– Første slag er vundet. Men det er afgørende at fortsætte presset på regeringen, så de ikke forsøger at gå videre med salget henover hovedet på folketinget. Og at holde Socialdemokraterne og SF fast – hvis der kommer nye forhandlinger i forligskredsen.

– Det afgørende er, at vi holder fast i at kritisk infrastruktur skal ejes af fællesskabet. Enten i offentligt ejerskab eller i forbrugerejede selskaber. Og det gælder ikke mindst når der er tale om et monopol som el-nettet.

Enhedslisten indkalder nu Finansminister Kristian Jensen i samråd for at høre, hvad regeringens planer for Radius er, efter meldingen fra Socialdemokraterne og SF.

Alle nyheder