— Uddannelse og forskning

Karakterskala skal skrottes og erstattes af evaluering og feedback

Ny evaluering af karakterskalaen viser, at 7-trins skalaen har slået fejl. Hvis vi skal have et bedre uddannelsessystem og et opgør med perfekthedskulturen, så er justeringer i skalaen ikke nok, lyder det fra Enhedslisten, der vil skrotte det nuværende system og erstatte det med styrket evaluering og feedback.

Rosa Lund, Enhedslistens uddannelsesordfører, siger:

– 7- trinskalaen er skruet sådan sammen, at man starter på det højeste niveau, og så leder man efter fejl der trækker ned. Skalaen tager nærmest udgangspunkt i, at man skal fejle. Det er bagudskuende, og siger meget lidt om, hvad du kan rent fagligt.

– Vi skal have et opgør med perfekthedskulturen, og her er det ikke nok bare at sætte nogle flere trin ind i karakterskalaen. Skalaen skal skrottes helt, og erstattes af en udtalelse og feedback.

– Man bliver ikke dygtigere af at få et tal. Man bliver dygtigere af at få feedback, så man ved, hvad man skal gøre bedre. Vi skal have meget mindre fokus på at måle og veje studerende, og meget mere på hvordan vi faktisk bliver dygtigere.

Alle nyheder