— Forsvar og internationalt

Bekymrende udvikling i Venezuela

I Venezuela har der været kupforsøg, og oven i den allerede dybe økonomiske og sociale krise kan landet nu være på randen af borgerkrig. Danmarks Udenrigsminister er fulgt i hælene på Trump og har bakket op om kupforsøget. Det mener Enhedslisten er den forkerte løsning på krisen i Venezuela. Enhedslisten har længe kritiseret Maduro-styrets krænkelser af basale rettigheder for landets borgere, men det eskalerer kun konflikten ensidigt at støtte kupforsøget.

Enhedslistens udenrigsordfører, Eva Flyvholm, siger:

-Anders Samuelsen har valgt at følge Trump i en ensidig opbakning til et kupforsøg. Det er meget bekymrende, for det er ikke det internationale samfunds ansvar at eskalere situationen. Fokus bør derimod være på at finde en fredelig og demokratisk løsning for at undgå, at konflikten udvikler sig til borgerkrig.

-Enhedslisten har længe kritiseret Maduro-styret, for den alvorlige politiske og økonomiske krise i landet, der går hårdt ud over befolkningen og for fængslinger af kritikere. Derfor har vi også peget på, at det vil være fornuftigt at afholde et nyt valg med internationale observatører. Det centrale er, at befolkningen selv får lov at vælge.

– I stedet for den ensidig støtte til kupforsøget, burde Danmark arbejde for uvildig international mægling, der kan lede til afholdelsen af demokratiske valg og understøtte en fredelig løsning på konflikterne. Det er en kritisk situation, for det er millioner af almindelige mennesker der skal findes en løsning for.

– Det er ikke et godt eksempel på demokrati, at en oppositionsleder udråber sig selv til præsident og opfordrer hæren til at følge op. Der er brug for demokratiske valg i Venezuela, men et amerikansk støttet kup er ikke løsningen.

 

 

 

Alle nyheder