— Forsvar og internationalt

Enhedslisten mener, USA-krav om mere militær er et sygt spil

Efter endnu en dansk milliardstigning til forsvaret er USA stadig ikke tilfreds, det viser bare, hvor forkert det er at lade USA diktere dansk politik, mener Eva Flyvholm, udenrigsordfører for Enhedslisten:

– Det er et sygt spil, hvor der kun er tabere. Regeringen og allierede fyrer milliarder af kroner i militæret. USA råber bare grådigt på mere, der er jo store penge at tjene på våbensalg. Tilbage står vi andre og mangler penge til velfærd, fred og udvikling.

– Det er absurd, at USA føler de kan diktere dansk politik, og at regeringen accepterer det og sender milliarder mere til forsvaret, når Trump bestiller, mens det er stort set er umuligt at få penge til vores hårdt prøvede vuggestuer, plejehjem og hospitaler, når almindelige mennesker desperat kalder på bedre velfærd.

Alle nyheder