Sundhedsministeren løber fra ansvar for patientsikkerhed i sag om udenlandske læger

Næstformand for Enhedslistens folketingsgruppe, Nikolaj Villumsen, kritiserer sundhedsministeren for at løbe fra sit ansvar i sag om manglende sprogkundskab hos læger fra andre EU-lande på danske sygehuse.

Enhedslisten vil nu genfremsætte forslag i Folketinget om at stramme kontrollen med læger fra EU-lande. Det sker efter, at DR dokumentaren ”De udenlandske læger” mandag aften afdækkede problemer med manglende sprogkompetencer hos læger fra EU-lande, som arbejder i det danske sundhedsvæsen.

Nikolaj Villumsen, næstformand i Enhedslistens folk udtaler:

– Det er uansvarligt, at sundhedsministeren forsøger at tørre ansvaret af på regionerne i denne alvorlige sag. Vi bør stille præcis de samme sprogkrav til EU-læger, som vi i dag stiller til læger fra fx USA og Pakistan, når de ansøger om dansk lægeautorisation. Det er helt afgørende at sikre, at lægerne har de rette kvalifikationer, før de sendes ud til patienterne på de enkelte sygehuse. Borgerne skal føle sig i trygge hænder, når de tager på hospitalet for behandling.

– Udenlandske læger skal være meget velkomne til at arbejde i Danmark. Men det er vigtigt, at vi sikrer, at læger fra EU-lande, som arbejder i Danmark, lever op til de samme standarder og krav, som vi stiller til læger uden for EU. Det skal ikke være sådan, at fordi man tilfældigvis bliver behandlet af en EU-læge, så risikerer man at få en dårligere kvalitet i sin behandling.

– Når vi tidligere har foreslået strammere sprogkrav i Folketinget, så har den nuværende regering afvist det med henvisning til bureaukratiske EU-regler. Jeg håber meget, partierne i Folketinget er kommet på andre tanker efter DR’s grundige afdækning af situationen. Hvis Sverige kan stille strammere krav, så kan Danmark selvfølgelig også. Derfor vil vi nu stille forslag i Folketinget om at tvinge regeringen til at gøre noget ved problemet af hensyn til patientsikkerheden.

Alle nyheder