— Arbejdsmarked, Velfærd

Skipper om pensionsaftale: Løser ikke problemet med stigende pensionsalder

Enhedslisten hilser lettere adgang til seniorførtidspension velkommen, men kritiserer samtidig, at det grundlæggende problem med en evigt stigende pensionsalder består. Jeg er bange for, at de nedslidte fortsat skal stå med hatten i hånden og gå gennem et rigidt system med visitationer, når der ikke er tale om en rettighed for de mest nedslidte, siger Pernille Skipper.

Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, siger:

  • Det er glædeligt, at der endelig er et politisk flertal bag en forbedring af seniorførtidspensionen. Det har Enhedslisten råbt op om i årevis. Men det er ikke en løsning på problemerne med den stigende pensionsalder og det hul, som afskaffelsen af efterlønnen efterlader.
  • Min tillid til regeringen, DF og Radikale er meget lille på det her område. De smadrede efterlønnen, tvinger pensionsalderen i vejret og har indført tvang og sanktioner overfor syge og arbejdsløse. Derfor er jeg bange for, at når de ikke har fremlagt en model, er det fordi de nedslidte igen skal stå med hatten i hånden og gå gennem et rigidt system med visitationer. Der er nemlig ikke tale om en rettighed for de mest nedslidte.
  • Vi har ikke løst det grundlæggende problem. Denne aftale er ikke en løsning for de mange, for pensionsalderen bliver ved med at tordne i vejret. Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale tror stadig, at social- og sundhedsmedhjælperne, murerne og alle de andre i hårde job kan arbejde til langt ind i 70’erne. Det er fuldstændig verdensfjernt, og det problem skal stadig løses.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer