Afskaf ghettolisterne og renover flere boliger

Regeringen har netop offentliggjort sin årlige såkaldte ”ghettoliste” over udsatte boligområder i Danmark. Enhedslisten mener, at listen burde afskaffes øjeblikkeligt, da den blot forværrer sociale problemer ved at stigmatisere hele boligområder. Opgørelsen har desuden gjort det sværere for mennesker med lav indkomst at få et sted at bo, da kommunerne i højere grad via ”kombineret udlejning” giver boliger til mere ressourcestærke mennesker i håb om at få boligområder fjernet fra listen.

Enhedslistens boligordfører, Søren Egge Rasmussen, udtaler:

– I sommer gjorde boligminister Kaare Dybvad et stort nummer ud af, at han ville stoppe med at bruge begrebet ”ghetto” for ikke at stemple beboere. Det synes jeg, er en fremragende idé. Det virker dog både absurd og en smule hyklerisk, at regeringen så fortsætter med at stemple boligområder ved at sætte dem på den såkaldte ”ghettoliste”. Jeg vil opfordre regeringen til at følge boligministerens gode forslag og stoppe med at hænge udsatte boligområder ud på den måde.

– I Enhedslisten mener vi, at den såkaldte ”ghettoliste” skal droppes hurtigst muligt. Listens stigmatisering gør kun problemerne større i de udsatte boligområder. Kommunerne bliver så desperate for at komme af sortlisten, at de forhindrer mennesker med lav indkomst i at få en bolig i områderne. Man gør det blot sværere for mennesker, der er ramt af lave indtægter eller fattigdom, at få et sted at bo, som er til at betale.

– Man løser ikke de sociale problemer i udsatte boligområder ved at hænge områderne ud på en liste. Hvis vi for alvor skal løse problemerne, kræver det en omfattende pædagogisk indsats i daginstitutionerne og en social indsats over for de unge. Regeringen mangler stadig at give svar på, hvor mennesker med lave indtægter skal bo, når de ikke må bo i områderne på listerne.

– Den såkladte “ghettoliste” er en alvorlig trussel mod beboerne i de almene boliger, hvor ghettolovene medfører, at 60 pct. af de almene familieboliger kan blive solgt eller nedrevet. Vi har i stedet brug for, at de almene boliger bliver forbedret. Der står 60.000 boliger på venteliste til renoveringer med støtte fra Landsbyggefonden. Enhedslisten vil prioritere, at beløbet til renoveringen bliver markant øget i næste boligaftale. Det kan sikre en positiv udvikling for flere boligområder.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo