— Arbejdsmarked, Grøn omstilling, Klima og energi, Miljø og fødevarer, Skat og finans, Sundhed og psykiatri

Skipper: Endelig en finanslov, der mindsker uligheden og løfter velfærden

Vi krævede en finanslov, der mindsker uligheden, giver velfærden et løft, som kan mærkes, og grøn omstilling, der kan måles i klimaregnskabet. Det har vi fået, og det jeg utroligt glad for, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Pernille Skipper siger:

  • Jeg er glad for, at vi nu har fået den første finanslov i mange år, der giver et reelt løft til velfærden. Vi får styrket den grønne omstilling, og samtidig er det en finanslov, som sender regningen til toppen af samfundet. Ikke til almindelige lønmodtagere eller dem med færrest penge.
  • Vi har fra allerførste dag, vi gik ind i forhandlingslokalet, krævet markante forbedringer af psykiatrien. Det har vi fået med 600 millioner kroner årligt til et akut løft. Psykiatrien er et område i vores velfærd, som er blevet glemt igen og igen. Nu gør vi noget ved det. Vi løser ikke alle problemer, men vi giver et gevaldigt løft her og nu, som er helt nødvendigt, hvis vi skal have en værdig psykiatri.
  • Nu sætter vi gang i den grønne omstilling med penge til bl.a. udtagning af landbrugsjord, urørt skov og el-busser. Derudover har vi fået styrket Danmarks Grønne Investeringsfond, der nu kan låne mange flere penge ud til energirenoveringer og andre projekter, der skruer ned for vores CO2-udledning. Men vi er på ingen måde i mål, hvis vi skal nå 70 procents reduktionen af klimagasser i 2030, og derfor kæmper vi videre for klimaet i forhandlingerne om klimalov og klimahandlingsplan.
  • Vi har krævet minimumsnormeringer, så der kommer nok voksne til at passe på vores børn i daginstitutionerne. Det har været en mærkesag for os i mange år, og vi er glade for, at vi er kommet et godt stykke ad vejen med penge til flere tusinde nye ansatte. Men vi må være ærlige og sige, at vi ikke er kommet i mål med minimumsnormeringerne endnu. Det vil kræve flere penge, før vi kan sikre det minimum af voksne i hver enkelt institution, som der er brug for, og som forældrene og det pædagogiske personale forventer. Det bliver vi ved med at kæmpe for.
  • Jeg er stolt over, at vi styrker kampen mod social dumping til det højeste niveau nogensinde. Vi skal komme efter dem, der prøver at fuske, svindle og presse løn- og arbejdsvilkår i Danmark. Det gør vi bl.a. med penge til langt mere kontrol og et obligatorisk id-kort på offentlige byggepladser. Samtidig har enhedslisten fået en kæmpe sejr ved at få afskaffet opholdskravet på dagpenge, så trygheden på vores arbejdsmarked bliver bedre.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo