— Forsvar og internationalt

EL: Bekæmp svindel med whistleblower-ordning i Forsvaret

Svindlen i Forsvaret kalder på en whistleblowerordning, der kan sikre ytringsfrihed, og bekæmpe svindel og nepotisme, mener Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten.

– Det er desværre velkendt, at der er problemer med lukkethed og nepotisme i Forsvaret, så det er ikke nok bare at stramme regnskabsproceduren. Der skal gøres op med magtfuldkommenhed og dårlige kultur. Der er brug for en reel og uafhængig whistleblower-ordning, så medarbejdere tør stå frem og sige stop.

– Vi har længe sagt, at der er brug for en whistleblowerordning i Forsvaret. Sidst skandalerne rullede blev det kun til en telefonlinje, der næppe har meget effekt. Det er på høje tide at lave et ordentligt tiltag, der kan sikre ytringsfrihed og bekæmpe svindel og nepotisme. Det er den besked, jeg tager med til forsvarsministeren.

– Når man læser redegørelsen om forløbet i ministeriet, kan man ikke lade være med at blive meget bekymret. Det tyder på, at der har været mangel på politisk kontrol og styring. Det er virkelig vigtigt, der bliver rettet op på det.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer