— Børn og unge, Uddannelse og forskning

EL: Afskaffelse af uddannelsesloft er en kæmpe sejr for de studerende

I morgen, fredag d. 24. januar, bliver afskaffelsen af uddannelsesloftet endelig behandlet i Folketinget. ”Det er en festdag for god og gratis uddannelse i Danmark”, siger Enhedslistens uddannelsesordfører, Mai Villadsen, der udråber afskaffelsen af uddannelsesloftet som de studerendes sejr.

Mai Villadsen siger:

– Afskaffelsen af uddannelsesloftet er de studerendes sejr. For siden uddannelsesloftet blev indført en kold decemberdag i 2016, har de studerende kæmpet hårdt for, at loftet blev droppet. Uden deres utrættelige kamp havde det ikke været muligt at afskaffe loftet nu. Uden dem havde vi stadig haft uddannelsesloftet. Det er så godt gået.

– Uddannelsesloftet er noget af det tåbeligste, som højrefløjen fandt på inden for uddannelsesområdet, da de sad i regeringskontorerne. At lægge et loft på, hvor meget uddannelse man må tage, er intet andet end uddannelsesfjendsk. Vi har brug for, at de unge tager mere uddannelse. Derfor er jeg glad og stolt over, at vi nu fjerner loftet.

– Nu afskaffer vi uddannelsesloftet. Det er en festdag for god og gratis uddannelse i Danmark. Men i morgen arbejder vi videre, for der er nok at tage fat på. Med afskaffelsen af uddannelsesloftet fjerner vi noget af presset på de studerende, men næste opgave er at få fjernet fremdriftsreformen, der forsøger at gøre de videregående uddannelser til pølsefabrikker og fjerner muligheden for ro og fordybelse.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo