— Børn og unge, Velfærd

Mai Villadsen: Halvering af kandidatuddannelser er et farligt eksperiment

Regeringen har netop præsenteret sit universitetsudspil. Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, kritiserer det i hårde vendinger.

Mai Villadsen, politisk ordfører for Enhedslisten, udtaler:

  • Det er et virkelig farligt eksperiment regeringen kaster vores uddannelser ud i, når de vil halvere op imod halvdelen af kandidatuddannelserne. Det er et voldsomt angreb på vores uddannelsessystem og vores velfærd. De unge må sidde måbende tilbage. De er i forvejen generation forsøgskanin, der nu igen lægger ryg til et angreb fra politikerne. De har været gennem den skandaliserede folkeskolereform, og nu skal mange af dem lære det hele på den halve tid med nedsabling af kandidatuddannelserne.
  • Jeg frygter, at regeringens forslag vil føre til discountuddannelser. Det er vanvittigt, at de vil tvinge unge mennesker til at tage mindre uddannelse. Regeringens forslag vil afvikle uddannelsessystemet frem for at udvikle det, for man kan ikke nå det hele på den halve tid.
  • Jeg er oprigtigt bekymret for, at det vil øge den voldsomme trivselskrise og præstationspresset blandt unge i en tid, hvor der er akut brug for det modsatte. Når man skærer på halvdelen af kandidatuddannelserne, øger man konkurrencen om pladserne på de kendte 2-årige uddannelser. De unge risikerer altså at se frem mod et arbejdsmarked med et A- og B-hold, hvor dem med den ’kendte’ 2-årige kandidatuddannelse springer B-holdet med den 1-årige over i jobkøen.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer