— Folkeskole

Enhedslisten om nationale test: Ministeren skal give eleverne en garanti for, at de ikke skal udsættes for flere meningsløse test

Evalueringen af de nationale test viser med al tydelighed, at testene ikke er den computer værd, de er skrevet på. Ti år efter, testene blev indført for alle elever i folkeskolen, viser det sig, at kritikerne hele tiden har haft ret. Testene kan ikke bruges af lærerne, og testresultaterne er så usikre, at de har bidraget til at give tusindvis af elever og forældre et misvisende billede af, hvordan eleverne klarer sig fagligt i skolen. De nationale test har ifølge Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, været noget nær en katastrofe for folkeskolen, og han vil nu have undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, til at give eleverne, lærerne og forældrene en garanti for, at der ikke gennemføres flere nationale test – og det skal ske før 1. marts, for der skal eleverne testes næste gang.

Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, siger:

– Nu har vi fået endegyldigt bevis for, at de nationale test ikke kan bruges, men det har lærerne og centrale uddannelsesforskere sagt, siden testene blev indført. De er i bedste fald spild af tid og i værste fald misvisende. Derfor forventer jeg, at undervisningsministeren nu giver eleverne, lærerne og forældrene en garanti for, at testene droppes før den 1. marts, hvor eleverne igen skal testes.

– Det er simpelthen en skandale, at et politisk flertal har påtvunget lærerne og skolerne en kæmpemæssig opgave og stresset tusindvis af elever til ingen verdens nytte. Jeg tænker, at der må være partier i folkeskoleforligskredsen, der i dag sidder med meget røde ører over fuldstændig at have ignoreret kritikken af testene, og dermed medvirket til at fastholde et system, der gennem 10 år har bidraget til at give tusindvis af elever og deres forældre et misvisende billede af, hvordan de fagligt klarer sig i skolen.

– Der er kun være én mulig konklusion på evalueringsrapporten. De nationale test må omgående stoppes, så vi ikke udsætter flere elever for meningsløse test.

Alle nyheder
Ø
X
STØT VORES VALGKAMP
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo