— Forsvar og internationalt

EL inden NATO-topmøde: Nej til mere dansk militær i Irak

Når forsvarsminister Trine Bramsen i dag deltager i NATO-ministermøde i Bruxelles, er dansk ledelse af NATO’s mission i Irak på dagsordenen. Regeringen planlægger allerede at øge Danmarks militære tilstedeværelse i Irak med over 200 soldater til missionen. Men det er direkte uforsvarligt, mener Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm.

Eva Flyvholm udtaler:

  • Der er store problemer med de irakiske sikkerhedsstyrker, og derfor er det også uforsvarligt at sende mere dansk militær. De irakiske sikkerhedsstyrker har længe samarbejdet med voldelige og ukontrollable shia-militser, og for nylig har vi set sikkerhedsstyrkerne brutalt angribe fredelige demonstranter.
  • Den irakiske regering og sikkerhedsstyrkerne begår igen og igen overgreb på befolkningen, det skal Danmark ikke støtte. Vi risikerer at være medansvarlige for endnu mere politisk vold og uro i Irak.
  • NATO-samarbejdet er i stigende grad utilregneligt. Trump får lov at skabe det ene problem efter det andet, og Tyrkiets præsident Erdogan får på forrykt vis lov at angribe kurderne i Nordsyrien, der har været vores vigtigste allierede i kampen mod Islamisk Stat.
Alle nyheder