— Forsvar og internationalt

Skaf hjælp til Syrien

Enhedslisten vil opfordre regeringen til at handle hurtigst muligt på krisen i Syrien, når det Udenrigspolitiske Nævn mødes i dag.

Den humanitære situation er dybt alvorlig i det nordvestlige Syrien omkring Idlib. FN anslår, at 900.000 mennesker er drevet på flugt alene siden december, og der er massive problemer med at få nødhjælp ind i området.

– Krigens ondskab fortsætter for befolkningen i Syrien. Lige nu er næsten en million mennesker drevet på flugt fra bomberne i det nordvestlige Syrien. Mange af dem er børn, og frygteligt mange dør af sult og kulde, påpeger udenrigsordfører Eva Flyvholm.

Nødhjælp og pres på Tyrkiet

Eva Flyvholm vil tage det akutte behov for hjælp op med udenrigsministeren, men også tale om Danmarks forhold til Tyrkiet.

– Nødhjælpen har svært ved at komme frem til det nordlige Syrien, fordi Tyrkiet har lukket grænsen det meste af tiden. Men nødhjælp er det eneste håb for de mange mennesker, der er fanget i bombardementerne i kolde skoler og hospitaler uden mad. Derfor skal vi lægge pres på Tyrkiet for at åbne grænsen, så nødhjælpen kan komme frem.

Det foreslår Enhedslisten:

  • Akut humanitær støtte til det nordvestlige og nordøstlige Syrien
  • Pres på Tyrkiet via EU for at åbne grænsen, så nødhjælp kan komme frem
  • Behov for øjeblikkelig våbenhvile
  • Pres for at få stoppet bombninger af civile mål så som skoler og hospitaler
Alle nyheder