— Skat og finans

EL om aftale om skattekontrol: Efter mange års kamp er der grund til at juble

Alle Folketingets partier har netop indgået en aftale om styrket skattekontrol og ansættelse af 250 ekstra årsværk til skattekontrollen. Aftalen skal senere følges op af forhandlinger om yderligere 750 årsværk.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, mener, aftalen markerer en milepæl og et vendepunkt for skattekontrollen. For første gang i mere end 10 år tager Folketinget nu et første skridt i retning af genopretningen af skattekontrollen.

Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, siger:

  • Jeg er rigtig glad og stolt i dag. I mange år stod Enhedslistens alene med sin kritik af nedskæringerne i Skat. I dag kan vi fejre, at et enigt folketing vil styrke skattekontrollen markant. Der er virkelig grund til at juble.
  • I årevis har svindlere haft kronede dage som følge af, at skiftende regeringer fra midten af nullerne og 10 år frem ødelagde og sparede Skat i stykker. Nu kan vi endelig tage det første rigtigt store skridt i genopretningen af vores skatteforvaltning. Det er en stor dag.
  • Aftalen indeholder markante aftryk fra Enhedslisten i form af bekæmpelse af skattely, hvidvask og snyd med moms. Samtidig skal de nye kontrolmedarbejdere arbejde med kontrolområder, hvor der er mange ekstra penge at hente hjem i statskassen, når kontrollen bliver bedre.
Alle nyheder