— Erhverv

Ny whistleblowerordning er en sejr for alle på lønkompensation

Enhedslisten netop indgået en aftale, som sikrer en whistleblowerordning, hvor medarbejdere fortroligt kan indberette, hvis deres arbejdsgiver svindler med lønkompensation. Det glæder Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Victoria Velasquez, som har krævet sådan en ordning siden forhandlingernes start.

Victoria Velasquez udtaler:

  • I Enhedslisten har vi kæmpet for denne whistleblowerordning, siden vi gik i gang med at forhandle hjælpepakker. Derfor er jeg rigtig glad for, at det i dag er lykkedes så mange partier at blive enige om en ordning. Med denne aftale skaber vi mere tryghed for alle mennesker på lønkompensation. De får en forsikring for, at hvis deres arbejdsgiver beder dem komme på arbejde i strid reglerne, har de et sted at henvende sig, som er fortroligt og sikkert.
  • Jeg har fået beskeder fra mennesker, som er blevet bedt om at udføre arbejde samtidig med, at deres arbejdsplads fortsat modtager lønkompensation. Det sætter medarbejderne i en rigtig ubehagelig situation. Nu får de et trygt og fortroligt sted at gå hen, hvor de kan fortælle om arbejdsgivernes lovbrud – uden at skulle frygte for at miste deres job eller andre repressalier.
  • Lønkompensationen er en rigtig god løsning. I fællesskab hjælper vi virksomheder, der er ramt af coronakrisen, i håb om at begrænse fyringer. Derfor er det dybt forargeligt, at nogle få grådige arbejdsgivere udnytter denne hjælpende hånd til at sikre sig billig arbejdskraft. Jeg håber, denne aftale vil virke afskrækkende på de få brodne kar. Både af hensyn til deres medarbejdere og os som samfund, der betaler for hjælpepakkerne.
Alle nyheder