— Erhverv, Skat og finans

Regeringen sniger sig uden om skattelyaftale

Regeringen nægter at sikre, at hjælpepakker til virksomheder ikke ender i skattely. De sniger sig uden om den aftale, der er indgået.

Sådan lyder det fra Enhedslistens skatteordfører Rune Lund efter et møde med skatteminister Morten Bødskov og erhvervsminister Simon Kollerup, hvor det nu står klart, at regeringen mener, at kun hvis selskaber er direkte ejet af et selskab på EU’s sortliste over skattelylande, kan Danmark nægte at udbetale hjælpepakker.

Sagen er dog den, at EU-reglerne giver mulighed for at afvise selskaber ejet i skattely gennem andre selskaber – hvilket stort set alle virksomheder baseret i skattely er – hvis myndighederne via kontrol kan dokumentere, at der ikke er reel drift i selskaberne imellem.

Rune Lund vil indkalde de to ministre i samråd om sagen og bebuder, at de to ministre nu vil blive mødt med en byge af spørgsmål.

Rune Lund, Enhedslistens skatteordfører, siger:

  • Vi har en klar aftale om, at hjælpepakker ikke skal ende i skattely. Nu sniger regeringen sig uden om aftalen, så fællesskabets penge alligevel kan ende hos virksomheder i skattely. Det er fuldstændig uacceptabelt, at virksomheder kan omgå de danske regler for udbetaling af Corona-støtte ved bare at være organiseret i tilstrækkeligt mange led, indtil de ender i et skattely.
  • Regeringen kommer med misvisende påstande om, at EU’s regler spænder ben for, at Danmark effektivt kan forhindre, at vores skattekroner ender i skattely. I stedet for at udnytte de muligheder, vi har, læner regeringen sig tilbage og er tilsyneladende tilfredse med at se passivt til, mens skattekroner frit kan vælte ud af statskassen til virksomheder i skattely. Det gør mig faktisk virkelig vred.
  • For Enhedslisten stopper sagen ikke her. Jeg vil indkalde Morten Bødskov og Simon Kollerup i samråd i Folketinget, og de vil blive mødt med en byge af spørgsmål. Enhedslisten har i årtiet kæmpet mod skattely. Hvis regeringen tror, at en teknisk forklaring uden hold i virkeligheden stopper os, så kan de godt tro om.
Alle nyheder