— Forsvar og internationalt

EL: Minister skal i samråd om kampfly-spionage

Det er fuldstændig uacceptabelt, at USA tilsyneladende har fået frit spil til at spionere mod danske interesser af FE. Det mener Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, der kalder forsvarsministeren i samråd.

Eva Flyvholm siger:

  • Amerikanerne ville gøre hvad som helst for at få milliardkontrakten på kampfly. Og det er simpelthen noget svineri, hvis de har fået frit spil til spionage med FE’s kabeltapninger.
  • Regeringen og de andre kammersjukker i forsvarsforligskredsen har næppe tænkt sig at gøre noget, fordi det er USA der står bag. Men det er fuldstændig uacceptabelt for vores demokrati og retssikkerhed, og derfor har jeg kaldt forsvarsministeren i samråd.
  • Det er påfaldende, at tilsynets kritik af mulig spionage behændigt er udeladt af den kommende top-hemmelige og top-slatne undersøgelseskommission af skandalen i FE. Det skal med, hvis ikke vores land og sikkerhed skal være fuldstændig til grin.
Alle nyheder