EL: Fornuftigt, at fødevareministeren trækker sig

Fødevareminister Mogens Jensen har i dag valgt at trække sig som minister.

Det sker i kølvandet på kritik fra Enhedslisten. Enhedslistens kritik går blandt andet på, at ministeren ikke handlede hurtigt nok og ikke gav oplysninger videre til Folketinget, da han blev bekendt med den alvorlige sundhedstrussel fra muteret coronavirus i mink.

Derfor er det en fornuftig beslutning, at ministeren nu går af, lyder det fra Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund.

Peder Hvelplund siger:

  • Det er dybt alvorligt, at en minister ikke handler i tide, når folkesundheden er på spil. Og det er dybt alvorligt, når en minister tilbageholder vigtige oplysninger for Folketinget. Når der så oven i det har været fejl på fejl i håndteringen af sagen, når noget tyder på, at Statens Serum Institut var instrueret i at sætte hensynet til minkerhvervet over hensynet til folkesundheden, og når der er skiftende forklaringer fra ministeren, så har det yderligere svækket tilliden til ministeren.
  • Igennem hele coronakrisen har vi i Enhedslisten været enige med regeringen i forsigtighedsstrategien. Den strategi har virket, reddet os sikkert igennem og den har reddet liv. Derfor er det også dybt alvorligt, at fødevareministeren har tilsidesat den forsigtighed, når det kommer til mink. Ministre skal handle på alvorlige advarsler, og de skal orientere Folketinget. Derfor synes vi, at det er en fornuftig beslutning, at fødevareministeren i dag har valgt at trække sig.

Enhedslisten har siden juni fulgt sagen om coronamutation i mink og har stillet en lang række spørgsmål til ministeren om håndteringen af sagen og den risiko, mink udgør for folkesundheden.

Alle nyheder