Ministeren svigter løftet om at stoppe farlige sprøjtegifte i importeret frugt

”Vi skal have etableret et forbud, før virksomhederne kan rette sig efter det. Og det er klart, at det skal etableres så hurtigt som muligt. Inden for kort tid vil det betyde, at det ikke findes ude i butikkerne,” sagde daværende fødevareminister, Mogens Jensen (S) i 2019.

De to insektmidler, der går under navnene chlorpyrifos og chlorpyrifos-methyl, blev lovet forbudt i både Danmark og EU, fordi det skader børns hjerner. Men Fødevarestyrelsen har i 2020 fundet de to insektmidler i 14 stikprøver af frugt og grønt beregnet til salg i Danmark.

Derfor har Christian Juhl bedt fødevareministeren, Rasmus Prehn svare på, hvorfor der ikke er sket noget i den mellemliggende tid.

  • Hvad mener ministeren om, at farlige sprøjtegifte stadig findes i frugt i butikkerne?
  • Hvorfor har ministeren endnu ikke, som lovet, sikret et forbud?
  • Hvornår forventes et forbud at træde i kraft og blive effektueret, så forbrugerne kan føle sig trygge?

Læs uddybning her

Alle nyheder