Enhedslisten: Alle danske børn skal hjem fra Syrien

Regeringen har i dag meldt ud, at den kommer til at tage tre mødre og fjorten børn hjem fra Syrien. Der er altså fem danske børn, som ikke kommer hjem. Task-forcens konklusioner viser klokkeklart, at Enhedslisten har fået ret i, at man kan ikke tage børnene hjem uden deres mødre. Børnene lider stor overlast i fangelejrene, og det er til større fare for Danmarks sikkerhed at lade dem blive dernede, end at hente dem til Danmark.

Rosa Lund, retsordfører for Enhedslisten udtaler:

  • Det er simpelthen en kæmpe lettelse og rigtig godt, at nogle børn og mødre nu endelig kommer hjem i sikkerhed fra de syriske fangelejre. Det er frygteligt, at det ikke er sket noget før. De børn har været i livsfare hver dag, de har været i lejrene, og jeg er stolt af, at det er lykkedes Enhedslisten og mange andre gode kræfter gennem årelangt pres at få børnene hjem.
  • Det her er endnu ikke slut for Enhedslisten. Vi stopper ikke med at slås, før alle danske børn er hjemme. Vi kan ikke være bekendt at efterlade nogen i helvedes forgård i Syrien.
  • Børnene i de syriske fangelejre lider både stor psykisk og fysisk overlast. De lider af angst og underernæring, og derfor skal de allesammen hurtigst muligt hjem. De fem børn, som bliver efterladt i Syrien, har akkurat lige så meget brug for beskyttelse, som de fjorten børn, som nu bliver hentet hjem, har.
Alle nyheder