— Arbejdsmarked, Børn og unge, Enhedslisten, Skat og finans, Velfærd

EL går fra inflationsforhandlinger: Regeringen vil kaste tusinder af familier ud i fattigdom

Regeringen vil kaste tusinder af familier ud i fattigdom. Sådan lyder kritikken fra Enhedslisten, som både kalder regeringens inflationsaftale ”et klokkeklart løftebrud” og ”svigt af de fattigste i samfundet” efter at Enhedslisten har forladt forhandlingerne om SVM-regeringens inflationshjælpepakke.

Mette Frederiksen har (I ”Mød Regeringen” d. 18. december på DR1) lovet, at de fattige familier som regeringen forarmer ved at fjerne deres særlige børnetilskud, ville være sikret samme hjælp i forbindelse med forhandlingerne om inflationshjælp. I forhandlingerne er det blevet klart, at regeringen nu løber fra det klokkeklare løfte. Det betyder at tusinder af børnefamilier pr. 1 marts vil miste op til mange tusinde kroner skattefrit om måneden i en situation, hvor de allerede er hårdt ramt af de stigende priser.

Enhedslisten kritiserer også, at regeringen vil bruge de almene lejeres egen opsparing i landsbyggefonden til at finansiere inflationshjælp og, at inflationshjælpens omfang er helt utilstrækkelig.

Ifølge Enhedslisten kunne man have hevet langt flere penge hjem til inflationshjælp ved at beskatte de ekstraordinære overskud i de virksomheder der har tjent på inflationen.

Social og arbejdsmarkedsordfører Victoria Velasquez udtaler:

– Først løb regeringen fra aftalen om et nyt kontanthjælpssystem, og nu løber de fra løfterne om at sikre at de fattigste familier, som mister deres børnetilskud ville blive kompenseret i inflationsforhandlingerne. Det betyder, at tusinder af familier nu kastes ud i yderligere fattigdom. Det er bundkynisk og dybt uansvarligt. Det er et klokkeklart løftebrud.

– Regeringen svigter også mange grupper, der virkelig har brug for hjælp. Enhedslisten har ved forhandlingsbordet kæmpet for inflationshjælp til førtidspensionister, arbejdsløse og studerende. Men regeringen ønsker ikke at hjælpe de mennesker, selvom de er hårdt ramt af de stigende priser og har meget svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

Finans- og boligordfører Pelle Dragsted udtaler:

– Der er alt for få penge på bordet i forhandlingerne. Det skyldes at SVM-regeringen ikke vil bruge de muligheder som den har for at beskatte de ekstraordinære profitter i blandt andet olie- og gasselskaberne. Penge, som flere af de gigantkoncerner har tjent på ryggen af de stigende priser og almindelige menneskers inflationsnød. I stedet for at beskatte de virksomheder retfærdigt, vil SVM-regeringen snuppe pengene fra de almene lejeres egen opsparing. Det er urimeligt og asocialt.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer