— Arbejdsmarked, Enhedslisten, Kommuner og regioner, Velfærd

Mai Villadsen: Nu skal vi have et massivt lønløft til dem, der knokler i velfærden

Lønstrukturkomiteen har afleveret deres længe ventede rapport. ”Nu er det på tide, at vi på Christiansborg tager politisk ansvar for medarbejderflugten fra vores velfærd og retter op på årtiers uligeløn” lyder reaktionen fra Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen, der kræver et massivt lønløft til dem, der knokler for velfærden.

 

Mai Villadsen, politisk ordfører for Enhedslisten, siger:

  • Man kan ikke påstå, at sygeplejersker og jordemødres løn er for høj. De er, ligesom pædagogerne, social- og sundhedsassistenterne og alle de andre, der knokler i velfærden, i årtier blevet lønnet alt, alt for lavt. Det betyder, at rigtig mange, helt forståeligt, har søgt væk fra de vigtige job.
  • Nu er det på tide, at vi på Christiansborg tager politisk ansvar for medarbejderflugten og retter op på årtiers uligeløn. Sundhedsvæsenet er i knæ, og de skriger på kvalificeret arbejdskraft i ældreplejen, børnehaverne og resten af velfærden. Hvis vi også i fremtiden skal have en velfærd, vi er stolte af, så skal vi have et lønløft, de kan mærke lige fra solsikkestuen til akutmodtagelsen.
  • For to år siden lavede den daværende S-regering et indgreb i sygeplejerskestrejken. De spiste sygeplejerskerne af med Lønstrukturkomiteen i stedet for at give dem den ligeløn, de fortjener, og som er nødvendig for at opretholde et fungerende sundhedsvæsen. Det ser vi konsekvenserne af i dag, hvor vi har brugt to år på at vente på en rapport, der ikke leverer svar.
  • Regeringen nøler, og løftet om et lønløft i milliardklassen lader stadig vente på sig. Som om det ikke var slemt nok, så vil regeringen finde pengene ved at spare i kommunerne og regionerne. Det er at fodre hunden med sin egen hale, og det er helt åbenlyst ikke en løsning. Der er penge i kassen, og økonomien er sund. Samtidig giver regeringen skattelettelser til boligspekulanter, velhavere og virksomhedsarvinger. Det er en helt skæv prioritering. Nu skal vi have et massivt lønløft til dem, der knokler i velfærden.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74


Download: Logoer